Tags

Den anden dag blev 3 unge mænd frikendt for gruppevoldtægt af en ung kvinde, som ikke havde sagt nej til et seksuelt forhold med dem – for hende tre ukendte mænd – bag en busk i Herfølge. Hun sagde ikke nej, fordi hun var fuld og i øvrigt var i insulinchok, hvilket også gjorde hende ude af stand til at gøre aktivt modstand og forsvare sig mod det uønskede overgreb. Fordi hun ikke kunne gøre modstand, var de tre unge mænd ikke klar over, at hun ikke var interesseret i at have sex med dem…

Filmen er knækket så mange steder i hele det forløb! Hvad i alverden har fået de tre unge mænd til at tro, at en dinglende fuld ung pige har lyst til at have sex med tre fremmede mænd på jorden bag en busk? Det er der da ingen kvinder, der har lyst til! Det burde give sig selv, at de tre fyre skulle straffes for fuldbyrdet voldtægt og for i øvrigt at være så dumme. Men nej, både dommer og forsvarer gav dem ret i, at kan man ikke sige nej, så har man sagt ja.

Faktisk er det lige omvendt: kan man ikke sige ja, så har man sagt nej. Er man bevidstløs har man sagt nej. Er man stinkende stiv har man sagt nej. Er man stiv i kroppen af skræk har man sagt nej. Det eneste ja, der gælder, er det tydelige ja, hvor man slet ikke er i tvivl. Og er man alligevel i tvivl, så spørg.

Hvis man vil have en supersimpel guide til hvornår noget er i orden eller ikke, så se denne video, som forklarer det helt helt enkelt.

Nu kan der derude findes piger, der i kådhed siger nej, selvom de mener ja. Hvis du er i tvivl om hvad de mener, så stop det du er i gang med. Bliver hun skuffet, så mente hun ja. Blev hun lettet, så var det virkeligt et nej.

At vores retssystem kan lade sådan tre varyler slippe afsted med voldtægt gør mig meget, meget vred! Og også bange. Er mennesker så lidt værd, at vi SKAL sige klart fra for at undgå overgreb? Også når vi er i en tilstand, hvor det at sige fra, nærmest er umuligt?

Det er så vigtigt, at vi lærer vores unge (både mænd og kvinder), at de skal respektere andres grænser. Og at sex kun er sex, når begge parter invilliger. Ellers er det ikke sex, men vold. Så er det et overgreb, og overgreb er ikke ok, og overgreb er aldrig, ALDRIG, offerets skyld! ALDRIG!

 

Advertisements