Tags

, ,

I går aftes fandt jeg en knude i mit højre bryst. Bare en lille én, og den var øm. Jeg slog op på netdoktor, og blev egentlig ret beroliget, da der stod, at langt de fleste gange kvinder finder knuder i deres bryster er det noget helt ufarligt. Men at man skulle søge læge – så det gjorde jeg i dag.

Lægen sagde, at det højst sandsynligt var fibroadonomatose (ja, jeg slog det op igen, da jeg kom hjem), som er ganske ufarligt, men at jeg nok lige skulle en smut forbi et hospital og få lavet en mammografi. Det gør man altid, sådan for at være helt sikker på, at det ikke er noget, der skal gøres noget ved. Så jeg fik en henvisning og inden for de næste par uger får jeg en indkaldelse. Jeg er egentlig ikke bekymret. Mest fordi jeg på vejen til lægen mødte Min Mor, som sagde, at sådan nogle knuder havde hun haft en del gange, og det havde ikke været noget farligt.

Jeg rendt ind i kræft før. Ikke på egen krop, men mennesker tæt på mig har haft det og nogle er sågar døde af det. Så jeg støtter Kræftens bekæmpelse. Det skidt skal udryddes, og det bliver det ikke uden forskning og mere forskning, og behandlinger og kampagner og hvad har vi. Det er meget vigtigt!

Og netop derfor bliver jeg helt utrolig træt, når der endnu engang dukker mystiske statusser (stati?) op i folks Facebook feed. Et hjerte eller sære beskeder om hvor man gerne vil rejse hen og hvor længe, eller erklæringer om at man smører sig ind i smør og lægger sig i sin sovepose, når ingen er hjemme. Eller ens mandlige bekendtskaber får pludselig alle sammen overskæg i løbet af efteråret. Den slags fjollede ting. De siger, at det er for at gøre opmærksom på brystkræft eller prostatakræft eller kræft i det hele taget. Men det er ikke det, der sker. Langt de fleste, der skriver de statusser gør ikke andet end at skrive statussen. I kædebrevet står der ikke en gang noget om, at man også lige skal huske at smide nogle penge efter sagen.

Så…

Hvis du vil støtte Kræftens Bekæmpelse, så send dem penge. Du kan gå ind her:

KrftensBekmpelse10

Hvis du gerne vil støtte bekæmpelsen af brystkræft specifikt, så gå ind her:

stoetbrysterne

Hvis du gerne vil støtte bekæmpelsen af prostatakræft og testikelkræft specifikt, så gå ind her:

Movember300x2001

Du må gerne lave sjov med skægge (!) Facebook opdateringer, og gro da endelig et overskæg 🙂 Men husk også at gøre det, der er vigtigt: nemlig at donere til sagen og linke til de sider, hvorfra man kan donere, så dine venner – udover at få et godt grin – også kan få muligheden for at støtte sagen.

Tak!

Advertisements